Webinar Montessori

Montessori Webinar για γονείς και όσους αγαπούν το παιδί

Ένα διετές webinar βιωματικού χαρακτήρα, σύγχρονης και ασύγχρονης παρακολούθησης, βασισμένο στην αναπτυξιακή φιλοσοφία της Maria Montessori, για γονείς, δασκάλους και όλους όσους ασχολούνται και αγαπούν το παιδί.
Ο ρόλος του σεμιναρίου είναι επιμορφωτικός και αυτοβελτιωτικός. Στοχεύει στο να βοηθήσει στην αρμονική ανάπτυξη του παιδιού στο σπίτι βελτιώνοντας την κατανόηση των αναπτυξιακών αναγκών του, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τρόπους θετικής επικοινωνίας. Παράλληλα, βοηθάει τους γονείς να καλλιεργήσουν κριτήρια αξιολόγησης, βασισμένα στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε σταδίου ανάπτυξης, τόσο για τα παιδαγωγικά περιβάλλοντα που επιλέγουν ή δημιουργούν, όσο και για την επίλυση των οικογενειακών θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα. Τέλος προσφέρει ιδέες για την δημιουργία εποπτικών δραστηριοτήτων με αναπτυξιακούς και εκπαιδευτικούς στόχους.

Τι είναι η μέθοδος Montessori;

Μια παιδαγωγική προσέγγιση, φιλική στην ψυχή του παιδιού που αναπτύσσεται.
Μια φιλοσοφία με την μορφή πρακτικού εργαλείου, που βοηθά το παιδί στον διαρκή αγώνα του:
• να κατακτά το σώμα
• να κατανοεί τα συναισθήματά
• να δομεί την σκέψη
• να εκδηλώνει την δημιουργικότητα
• να συνάπτει βαθιές σχέσεις
• να προσαρμόζεται στο περιβάλλον

Πώς διαμορφώνονται τα έτη

Το πρώτο έτος περιλαμβάνει την βασική θεωρία της Dr Maria Montessori για την ανάπτυξη του παιδιού όλων των σταδίων, με επίκεντρο το νηπιακό στάδιο. Παρουσιάζονται και αναλύονται δραστηριότητες.

Το δεύτερο έτος είναι αφιερωμένο στον διάλογο της Maria Montessori με τις τέχνες και τα σύγχρονα ψυχοπαιδαγωγικά ρεύματα. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κριτική μελέτη πάνω στο πώς τα σημερινά περιβάλλοντα Montessori ικανοποιούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης.

Ποιό είναι το αποτέλεσμα;

 • Ένα παιδί ειρηνικό, χαρούμενο, κοινωνικό, δημιουργικό, ικανοποιημένο, συνεργατικό, ευγενικό και δραστήριο, σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο της ζωής του.

 • Ένα παιδί που αγαπά την μάθηση, με τον τρόπο που αγαπιέται το ταξίδι, ή αλλιώς η περιπέτεια της ζωής.

 • Ένα παιδί που δέχεται τον εαυτό του, ακριβώς όπως είναι, και τον βιώνει με χαρά, μέσα από την διαδικασία εκπλήρωσης του δικού του δυναμικού και την δημιουργική απόλαυση των δικών του ταλέντων.

Τα μέρη των συναντήσεων

Οι δίωρες αυτές συναντήσεις χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες: συναντήσεις θεωρίας, συναντήσεις πρακτικής – δημιουργίας δραστηριοτήτων και βιωματικές συναντήσεις.
Όλες οι συναντήσεις καταγράφονται με την ρητή άδεια των συμμετεχόντων, για να εξυπηρετηθεί η ασύγχρονη παρακολούθηση, εκτός από τις βιωματικές συναντήσεις, λόγω του προσωπικού χαρακτήρα τους. Ως βιωματικό μέσο χρησιμοποιούνται καθοδηγούμενες ασκήσεις Συστημικής Αναπαράστασης κατά Hellinger μέσω σκίτσων (Neuro Imaginative Gestalting).Τρόποι παρακολούθησης

Οnline σύχρονη παρακολούθηση

Πρόγραμμα 2023 – 2024

 • Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 18:00 θα γίνει η ανοιχτή παρουσίαση του Montessori Webinar
 • Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 18:00 με 20:00 θα διεξαχθεί το πρώτο μάθημα της ακαδημαϊκής χρονιάς.
 • Η χρονιά ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου με τελευταίο μάθημα

  τα κριτήρια επιλογής παιδικού βιβλίου.

 • Με την ολοκλήρωση του έτους παραδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης μη τυπικής εκπαίδευσης

Ασύγχρονη Παρακολούθηση με Βίντεο

Στην ασύγχρονη παρακολούθηση λαμβάνεις τα καταγεγραμμένα βίντεο των μαθημάτων που τα παρακολουθείς μέσα από το κανάλι μας στο You Tube. Έχεις το πλεονέκτημα της επιλογής του χρόνου καθώς και του αριθμού που θέλεις να λάβεις. Τα μειονεκτήματα ειναι πρώτων ότι δεν μπορείς να υποβάλεις ερωτήσεις καθώς και να βιώσεις τη ζωντανή ομάδα των συμμετεχόντων. Το δεύτερο είναι ότι οι συστημικές αναπαραστάσεις που ειναι το βιωματικό μέρος δεν καταγράφονται διότι περιέχουν πολύ προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων. Μπορείς όμως να παρευρεθείς ζωντανά σε αυτές κατόπιν συνεννόησης. Τέλος, δε μπορείς να λάβεις βεβαίωση παρακολούθησης.

Για να συμμετάσχετε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και ακολουθήστε τα βήματα που αναγράφονται.

Video ανοιχτής παρουσιασης Μοντεσσορι webinar

Είπαν για μας

Δωρεάν βιβλιγραφία και σεμινάρια

Σε αυτό το website θα βρείτε εγκεκριμένα μοντεσοριανά βιβλία καθώς και το "Μυστικό της παιδικής ηλικίας" που προτείνουμε.

Τί λέμε στα παιδιά μας για τον Άγιο Βασίλη;

Τί λεέμ στα παδια για τον Άγιο Βασίλη;

Καθώς έρχονται τα Χριστούγεννα αναρωτιόμαστε πώς να διαχειριστούμε ζήτημα του Άγιου Βασίλη. Τί να πούμε στα παιδιά;

Υπάρχει? …. Δεν υπάρχει?
Υπήρξε? …. Δεν υπήρξε?

Να διατηρήσουμε την πύλη στην μαγεία των Χριστουγέννων ανοιχτή στην φαντασία του παιδιού? …. ή μήπως έτσι κλονίζεται η βασική εμπιστοσύνη του παιδιού στην πραγματικότητα?

Να την γκρεμίσουμε υποστηρίζοντας ότι ο Αη Βασίλης δεν υπάρχει? … ή μήπως έτσι όμως στερούμε την χαρά αυτής της μαγικής εποχής από την καρδιά του παιδιού, κρατώντας την μακριά από το πνεύμα των Χριστουγέννων?


Τι υποστηρίζει η αναπτυξιακή φιλοσοφία της Montessori – μύθοι και πραγματικότητα.

Σε αυτή την συνάντηση θα πάρετε μια πολύ όμορφη ιδέα, για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε την παράδοση ζωντανή στην καρδιά του παιδιού και την μαγεία των Χριστουγέννων ανοιχτή στην φαντασία του, χωρίς να κλονιστεί η βασική εμπιστοσύνη του στην πραγματικότητα. Θα δούμε πώς μπορούμε, με ειλικρίνεια, αλλά και πίστη στην παράδοση, να μυήσουμε το παιδί στο πνεύμα των Χριστουγέννων, οικοδομώντας έναν Αγιο Βασίλη μέσα του.


Αν θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο και να μυηθείτε σε άλλα, πολλά και ποικίλα θέματα που αφορούν όλους τους τομείς της ανάπτυξης του παιδιού, μπορείτε να παρακολουθήσετε το εβδομαδιαίο δίωρο Montessori wεbinar of Beehive, κάθε Παρασκευή 18:00-20:00.

Σας ευχαριστούμε πολύ, και σας περιμένουμε,

καλά και ειρηνικά Χριστούγεννα σε όλους!

2 thoughts on “Webinar Montessori”

  1. Καλησπέρα σας!
   Το σεμινάριο παραδίδεται καθε Πέμπτη στις 15:00 με 17:00.
   Επικοινωνίστε μαζί μας στο email: [email protected]

   σ.σ. για όλους τους αναγνώστες:
   Εδώ είναι χωρος για σχολιάσμό. Δεν είμια σιγουρη αν μπορείτε να λεβετε με ειδοποίηση την απάντησή μου. Ελπίζω…

   Τo email, το msgr του FB, ακομα και η φόρμα συμμετοχής ειναι κατάλληλα μεσα για επικοινωνία

   [email protected]
   https://www.facebook.com/thebeehivecommunity/
   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmpnij9rP4ito-GMBhekCwdRkomt1MSvYUewRoBi7aOSGYVQ/viewform.

   Ε.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to Top
Scroll to Top