Let’s Dance in Unity Vibes

Με χαρά ξεκινάει η δημιουργική παραγωγική περίοδος του προγράμματος μας Let’s Dance in Unity Vibes/ Ας χορέψουμε στις  δονήσεις της ενότητας!

Η συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα και στην ομάδα του UNITY VIBES είναι δωρεάν, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ με συντονισμό από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την The Beehive Community ΚΟΙΝΣΕΠ και χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. 

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μήνες (Οκτώβριος 2024 – Απρίλιος 2025), θα υποστηριχτεί με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και με την δράση μας στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά ανθρώπων, κωφούς και ακούοντες μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Η πρώτη Kick Off συνάντηση μας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Γυμνασίου & Λυκείου Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής. Εκεί, θα έχουμε τη χαρά να συναντηθούμε για πρώτη φορά με τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετέχουν, τις διευθύνσεις των σχολείων και τους γονείς των παιδιών προκειμένου να γνωριστούμε και να τους ενημερώσουμε συνολικά για το πρόγραμμα και τους στόχους του.

 

Λίγα λόγια για το Let’s Dance in Unity Vibes

Κωφοί, Βαρήκοοι & Ακούοντες μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου δημιουργούν μια συμπεριληπτική ομάδα χορού με στόχο να συνεργαστούν, να εκφραστούν και να παρουσιάσουν την παράσταση τους στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής. Στο σύνολο του έργου θα συνδράμει και η τέχνη της αφήγησης με την σύμπραξη ομιλούσας και νοηματικής γλώσσας.

Με το πρόγραμμα LET’S DANCE IN UNITY VIBES, η Beehive Community θέλει να προσφέρει σε κωφούς, βαρήκοους και ακούοντες μαθητές Γυμνασίου Λυκείου έναν ασφαλή δημιουργικό χώρο, όπου ο χορός και η αφήγηση θα είναι εκείνα τα μέσα έκφρασης που θα τους απελευθερώσουν από τα δεσμά του φόβου, του κοινωνικού αποκλεισμού, κάθε προκατάληψης και θα ενισχύσουν την συμπεριληπτική κοινωνικοποίηση τους.

Στόχοι μας είναι η:

  • ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για ισότιμη συνύπαρξη
  • καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μεταξύ κωφών & ακουόντων ατόμων από νεαρή ηλικία για μία μελλοντική κοινωνία ουσιαστικής συμπερίληψης
  • αποδόμηση κάθε προκατάληψης για την ενασχόληση των Κωφών και Βαρήκοων με τις Τέχνες

Μέσα από το έργο μας τα παιδιά θα:

  • ενισχύσουν την κοινωνική τους προσαρμογή, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση
  • βελτιώσουν την οπτικοχωρική αντίληψη, την ισορροπία, τη σχέση με το σώμα τους
  • ψυχαγωγηθούν
  • καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση τους, θα αποδομήσουν στερεότυπα
  • γνωρίσουν μέσα από τους δρόμους της αφήγησης ό ένας την πολιτισμική ταυτότητα του άλλου
  • έρθουν σε επαφή με την Ελληνική νοηματική γλώσσα

Το παραγόμενο αποτέλεσμα θα είναι:

  • εργαστήρι χορού (25 συναντήσεις)
  • εργαστήρι αφήγησης (7 συναντήσεις)
  • παράσταση χορού ανοιχτή στο κοινό
  • παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που θα παρουσιάζει την εμπειρία των παιδιών 

Συνεργάτες:

Ζωή Παπαδοπούλου (καθηγήτρια χορού)

Ελεάνα Χατζάκη (αφηγήτρια – ιστορήτρια)

Όλγα Δαλέκου (ηθοποιός) 

Christina Papadopoulou (project manager)

Για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και το ταξίδι υλοποίησης του μείνετε συντονισμένοι μαζί μας στο facebook, στο instagram και στο tik tok.

Αν θέλετε να ενισχύσετε τον αντίκτυπο της προσπάθειας μας, να στηρίξετε τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Let’s Dance in Unity Vibes και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Χριστίνα Παπαδοπούλου στέλνοντας μας email στο [email protected] 

430824208_785231330298483_3389367529803626269_n


Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 10 κοινωφελείς οργανισμοί». Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται ανήκουν μόνο στον/στους συντάκτη/ες και δεν αντανακλούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις και τις γνώμες των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα Ιδρυμάτων.

Scroll to Top
Scroll to Top